הי, נעים להכיר
אני רונה ואני מעצבת פנים חברתית…
אני מעצבת מקומות ותהליכים בין אנשים למקום, בין ילדים לחוויה, מקומות לקהילה, מרכזי חינוך חדשניים, עסקים ייחודיים ומרחבים עירונים. אני יוצרת מקומות שיש בהם מסר ובשורה חברתית לקהילה, מקומות המבקשים לקדם גם שינוי פיסי אבל גם ליצור ביחד שינוי חברתי.

0537425372
rona@bepo-studio.com

קמפוסלון : עיצוב הכניסה לקמפוס בן גוריון.
מקום נקבע על ידי השייכות שמעניקה לו הקהילה החיה בו. בבית הסלון הוא בד”כ לב הבית שם מתקיימות הדיונים, שם נפגשים הדירים , שם מדברים על מה שהיה על מה שיהיה שם נוצרים החיבורים ונפתרים הכעסים.
במסגרת קורס אקדמי של התערבות אורבנית בחרנו לעבוד עם סטודנטים במטרה לעצב ביחד איתם מקום שחשוב להם להוביל בו שינוי. במהלך הקורס הסטודנטים למדו על המרחב העירוני, שוטטו בעיר ולבסוף בחרו את המיקום בו ירצו להשפיע.
כחלק מבחירת התכנים העלו הסטודנטים את תחושותיהם לגבי חוסר במקום מפגש, חוסר צבעוניות וחוויה של מקום קצת עזוב בו הם לומדים רוב שעות היום. החלטתם היתה לעצב מקום “בבית הזה” בו הם לומדים ומבלים רוב שעות היום במשך ארבע שנים. לאחר דיונים נוספים הוחלט להקים סלון בקמפוס. מקום מפגש משפחתי, חמים, נעים בו אפשר להיפגש לדבר על מה שמפריע על מה שעובד להציג את הסיפור המקומי ולייצר אווירה צבעונית ונעימה. למרות החשש היה חשוב להם למצוא דרך להביע את דעתם. וכך הוחלט שהסלון יעוצב כסלון עם תמונות שמספרות את סיפור חייהם, עם ריהוט ביתי, וילונות, וחפצי בית שונים. כדי לייצר את הסצנה חיובית הם החליטו לצבוע את כל הריהוט בצבעים בולטים ואופטימיים: הורוד והטורקיז. המטרה היתה לבלוט במרחב ולהבהיר לכולם שהמסר הוא אופטימי וחיובי. באווירה הביתית והחמימה, שנוצרה לתקופה הקצרה, מצאו הסטודנטים שוב מקום להתחבר ואליהם התחבר גם הסגל האקדמי. לפרויקט הם בחרו לקרוא “קמפוסלון” והוא הוקם בכניסה לאוניברסיטת בן גוריון בקמפוס אילת.
היות וזה היה פרויקט ראשון מסוגו ובגלל תקציב קטן מאד יוצר הפרויקט כ”פופ אפ” והוא פורק בסוף הקיץ .
היקף הפרויקט: 12 מ”ר
מיקום: כניסה לקמפוס בן גוריון, אילת.
צילום: יוד צילומים.

Category:

Date: