כניסת בית ספר – עיצוב תלמידים.
עיצוב מקום הוא עיצוב שנבנה בשיתוף הקהילה. לעיתים הם לוקחים חלק בבחירת המקום, לעיתים מצטרפים בתובנות מהשטח של מה שנדרש לעשות כך או כך הם חלק מהקהילה והם אלה שקובעים האם המקום יקבל משמעות ותשרה בו “רוח המקום” או שיהפוך להיות מוזנח. בכוחם של האנשים וקהילה לקבוע מה יהיה עתידו של המקום.
בבית ספר תיכון רבין החליטו לשתף תלמידים בתהליך עיצוב בית הספר. כך הופעל קורס לעיצוב מקום, במטרה לגרום לתלמידים לקחת חלק בעיצוב סביבת הלימודים תוך שמאפשרים להם להביע את עצמם ואת רעיונותיהם.
במהלך הקורס שיתפו התלמידים כי היו רוצים למצוא מקום להביע את רצונותיהם ממערכת החינוך ובעיקר רצו לגרום לתלמידים אחרים לקחת חלק ולהנות מהאפשרות הנדירה לעצב את בית הספר. לאחר דיונים דמוקרטיים בחרו התלמידים לעצב מחדש את כניסה בית הספר תוך שהם מקפידים על רוח עיצוב המקום שאומרת שכדי שמקום ימשוך אליו את הקהילה עליו להיות: צבעוני, לגרום לאנשים לחייך, לעודד ולהשאיר מקום לקהילה להתערב ולהביע את דעתה, לספר את הסיפור האישי ולהשאיר מקום למפגשים חברתיים כי רק כך ניתן להרחיב את מעגל השותפים לעיצוב ועשייה.
היות והזמן שעמד לרשותנו היה קצר וכך גם התקציב תוכנן הפרויקט כפרויקט “פופ אפ” והוא נבחר להיות בכניסת בית הספר למשך חודשיים בלבד. להעמדת הפרויקט גויס גם ועד הורי בית הספר. בזמן שהפרויקט היה במרחב הופתע צוות בית הספר לגלות שבלוחות שעוצבו נכתבו מסרים חיוביים שנרשמו על ידי התלמידים, שבכיסאות שבכניסה אכן השתמשו התלמידים וישבו ושוחחו והתבוננו בפרויקט. התנועה סביב הפרויקט יצרה שיח חיובי והחזירה לכניסת בית הספר את “רוח המקום” שביקשנו ליצור.